Szolgáltatásaink

Ha Önnek is fontos a szaktudás, a barátságos légkör és a kertvárosi nyugalom, tegyen próbára minket! Minden életkorban, minden fogászati probléma megoldása érdekében szívesen állunk rendelkezésére.

 

Fogászati stúdiónk a modern kezelési technikáknak köszönhetően extra hosszú, 5 év garanciát vállal az alábbi kezelésekre:

  • Esztétikus fogszínű tömések
  • Végleges hidak, koronák
  • Inlayek, onlayek (betétek)
  • Implantátumok

A garancia keretében vállaljuk, hogy ha a fenti fogművek rendeltetésszerű használat mellett letörnek, eltörnek, kilazulnak, mi ingyenesen kijavítjuk, kicseréljük.

Fogfehérítés

Rendelőnkben az Opalescence Otthoni Fogfehérítőt alkalmazzuk, mely a teljes fogív fehérítésére leginkább bevált módszer.

Az egészséges, fehér fogazat fontos szerepet játszik a rólunk mások által kialakított első benyomásban. Sok dolgot elárul rólunk, például utalhat a korunkra, szociális helyzetünkre, és így tovább.

A fogak elszíneződésének többféle oka lehet. Legtöbbször az ételekben, italokban található színezőanyagok az évek során fokozatosan lerakódnak a zománcban, jellegzetes sárgásbarna elszíneződést eredményezve a fogazaton.

A fogorvosok régóta törekszenek arra, hogy világosabbá tegyék a fogak színét. A mai modern fehérítőanyagok használatával mindez végre elérhetővé vált, ráadásul biztonságos és hatékony módon.

A fehéredési folyamat lényegében a fog szerkezetében lezajló oxidációs folyamat eredménye. Számos tanulmány bizonyítja a fehérítés biztonságosságát: a folyamat nem okoz változást a fog szerkezetében és a restaurációk felszínén, és nincs fogbélkárosító hatása sem.

Gyökérkezelés

Feladata a gyulladt, elhalt, fájdalmas fogbél (idegek, erek) eltávolítása, és a helyén keletkezett űr (gyökércsatorna) hermetikus lezárása. Ezzel megakadályozzuk a baktériumok továbbjutását a csontba. Ennek hiányában a fogbélbe jutott baktériumok szabadon juthatnak el a csontig, a fog tartószöveteihez, ahol újabb és súlyosabb gyulladás, ill. góc alakulhat ki. Ezek később a fog elvesztéséhez vezethetnek.

A kezelés a hiedelmekkel ellentétben legtöbbször teljesen fájdalommentes, és az esetek nagy részében két alkalom elegendő hozzá. Első alkalommal a fogbél eltávolítása, a gyökércsatorna tisztítása, tágítása és fertőtlenítése történik; második alkalommal maga a gyökértömés. Rágófogaknál a gyökértömés után általában koronát vagy onlay-t szoktunk javasolni a fog koronájának helyreállítására, hogy megelőzzük a meggyengült fog későbbi repedését, törését.

A gyökérkezelés az egyik legnehezebb feladat a fogorvoslásban; sok türelmet, precizitást kíván. Rendelőnkben minden személyi és technikai eszköz (röntgen, elektromos gyökércsatorna-bemérő, a legjobb gépi és kézi tágítók) rendelkezésünkre áll, hogy Önnek kiváló gyökértömést készítsünk.

porcelán héjak

A porcelán héjak kitűnő esztétikai megoldást jelentenek azok számára, akiknek az elülső fogai elszíneződöttek, repedezettek vagy szabálytalanul állnak. Ez a tartós és színtsabil, nem elszíneződő héj tökéletes módja annak, hogy viszaállítsuk a fogak természetes szépségét, így újra merjen mosolyogni.

Hagyományos technikákkal nem lehet olyan természetesnek tűnő megoldást elérni, mint a porcelán héjak felragasztásával, ezért ez a megoldás rendkívül népszerű világszerte a közéleti személyek és sztárok körében.

A porcelán héj egy ultravékony, egyénileg készített borítás, amit az elülső fogak látható felszínére ragasztunk fel. A héj előkészítéséhez csak minimális foganyag eltávolítására van szükség, így nem kell félni attól, hogy teljesen lecsiszoljuk fogait. Csupán két alkalom elegendő ahhoz, hogy mosolya teljesen átváltozzon.

A porcelán héjak üvegszerűen áttetszőek, a természetes zománc áttetszőségét utánozzák, ezért kitűnő az optikai hatásuk. Amikor fény éri a természetes fogakat, akkor a fény nem verődik vissza közvetlenül a fog felszínéről, hanem behatol a zománcba, és az alatta lévő dentinről fokozatosan verődik vissza. Ez az áttetsző hatás az, ami a fogak ragyogását adja. A porcelán héjak ezt a ragyogást adják vissza fogainak.

Cirkónium fémmentes koronák

A cirkónium egy olyan modern fogászati anyag, amely ötvözi a fogászati fémek erejét és tartósságát a porcelán esztétikai előnyeivel.

A cirkónium színe és áttetszősége sokkal jobban hasonlít a dentinéhez, mint a régebben használt fémvázaknak. Így a ráhelyezett porcelán sokkal élethűbb, természetesebb, ragyogóbb hatást kelt, mint a hagyományos fémkerámia koronák. Mivel a színe hasonlít a fogakéhoz, ezekkel a koronákkal elkerülhető, hogy az ínyszélnél sötét, szürkés vonal tűnjön elő pár évvel a korona felragasztása után, ellentétben a hagyományos fémkerámia koronákkal. Másrészt a cirkónium erősebb, mint a fogászatban használt hagyományos fémek. Erejét jellemzi, hogy más területeken is sikeresen alkalmazzák, pl. versenyautók fékeiben, rotorok csapágyaiként.

Mivel a cirkónium teljesen biokompatibilis (elfogadja a szervezet), ellentétben az amalgámmal vagy más fogászati fémekkel, nem kell tartania semmilyen allergiás reakciótól vagy mellékhatástól.

Implantológia

A fogászati implantátum egy titánból készült csavar, mely a hiányzó fogak gyökerét helyettesíti. Ezeket az álkapocs csontjába helyezzük be, hogy ott becsontosodva a készülő fogmű tartópillére lehessen. A beavatkozás fájdalommentesen, helyi érzéstelenítésben történik. Az implantátum az íny szintje alatt, annak fedésében gyógyul, majd a gyógyulási idő után lehet felhasználni korona, híd vagy fogsor rögzítésére. Az implantátum behelyezése ma már rutinbeavatkozásnak számít, rendelőnkben mindezt nagy körültekintéssel és tapasztalattal végezzük.

Az implantáció előnyei

  • a szomszédos fogak feláldozása nélkül is lehet hiányzó fogakat pótolni
  • fogatlan területekre is készülhet rögzített fogpótlás, elkerülhető a részleges kivehető pótlás készítése
  • teljes kivehető fogpótlások stabilizálhatóak

Kezelés altatásban - éber szedáció

Az éber szedációban végzett fogászati beavatkozást elsősorban az átlagosnál jobban szorongó, a fogászati kezeléstől – esetlegesen valamilyen korábbi negatív tapasztalat miatt – tartó, illetve fájdalmasabb, hosszabb beavatkozás előtt álló pácienseink számára ajánljuk. Az eljárás során Ön elbódul, de eszméletét nem veszti el, reflexei megtartottak maradnak, képes kérdésekre válaszolni, de a kellemetlenségeket, fájdalmat nem éli meg. Előfordulhat, hogy a kezelésre később nem is emlékszik.